חיפוש
Close this search box.

לראשונה: לאחר שלושים שנות עלייה – יהודי אתיופיה מקבלים את המעמד התרבותי, הדתי והחברתי הראוי

"בית הנשיא" יחד עם "האגודה הישראלית למען יהודי אתיופיה", ובשיתופם של משרדי ממשלה וארגונים חברתיים נוספים, יזמו מהלך להעלות את תרבותם ומורשתם של יהודי אתיופיה, במסגרת אירועי חג הסיגד, שייחלו בשבוע הבא

נשיא המדינה מר שמעון פרס, קיבל על עצמו לפעול ולקדם את שילובם המיטבי של יוצאי אתיופיה בחברה הישראלית. לצורך קידום מטרה זו, התקיימו בשנה וחצי האחרונות, בבית הנשיא, דיונים רבים עם מגוון נציגים ובכללם- משרדי ממשלה, ארגונים חברתיים הפועלים עבור יוצאי אתיופיה, תנועות נוער ומוסדות חינוכיים. .

בדיונים אלו התקבלה ההחלטה להביא למרכז השיח הציבורי הישראלי את נוכחותה, נכסיה, תרבותה ומורשתה של קהילת יוצאי אתיופיה ולהנגישה לחברה הישראלית הרחבה בשרשרת של אירועים מגוונים שיתקיימו במהלך חודש נובמבר 2009.. טקס הפתיחה של אירועים אלו יתקיים בבית נשיא המדינה.

על "האגודה הישראלית למען יהודי אתיופיה" הוטל להוות את הגוף המתכלל והמתאם של אירועי חג הסיגד, בתיאום מלא עם בית הנשיא.

והתוצאה: חמישה אירועים מרכזיים שיתקיימו ברחבי העיר ירושלים, העיר אליה כמהו יהודי אתיופיה זה דורות רבים ואשר בה מתקיים חג הסיגד מדי שנה ב- כ"ט בחשוון, בטיילת בארמון הנציב, המשקיפה על העיר העתיקה.

אירוע ראשון: טקס פתיחה חגיגי שייערך בבית הנשיא, ב- 2 בנובמבר, שבמהלכו יכריז נשיא המדינה, מר שמעון פרס, על פתיחת אירועי חג הסיגד השנה.

אירוע שני: ערב עיון שתקיים במכון יד בן-צבי , ב- 9 בנובמבר, שבמהלכו יוצגו בפני המשתתפים מרכיבי החג ותפילותיו.

אירוע שלישי: אירוע בבית אבי חי, ב- 11 בנובמבר, המיועד להגברת המודעות למורשתם, תרבותם ואומנותם של יוצאי אתיופיה. .

אירוע רביעי: גולת הכותרת של חג הסיגד הינו הטקס הדתי. בישראל, מזה יותר משני עשורים, מתקיים אירוע זה בטיילת שרובר בארמון הנציב בירושלים, בהנהגת הקייסים – מנהיגיה הרוחניים של הקהילה. האירוע יתקיים ב- 16 בנובמבר הוא כ"ט בחשוון, שהינו התאריך הרשמי שבו חוגגים יהודי אתיופיה מזה דורות את חג הסיגד.

אירוע חמישי- אירוע הסיום: אירוע זה יתקיים במרכז הקונגרסים בבנייני האומה בירושלים, ב – 16 בנובמבר. אירוע זה יסיים את שרשרת אירועי חג הסיגד השנה ומיועד לקהל הישראלי הרחב. מטרתו להעלות את המודעות לתרבותם ומורשתם של יוצאי אתיופיה בקרב החברה הישראלית.

אבי מספין, סמנכ"ל האגודה הישראלית למען יהודי אתיופיה: "אנחנו שמחים להיות שותפים בתהליך היסטורי זה. לראשונה, לאחר 30 שנות עלייה, ניתן ביטוי אמיתי, לתרבותם ומורשתם של יהודי אתיופיה בארץ".

"אנו, באגודה הישראלית למען יהודי אתיופיה, מודעים היטב לתהליך הקשה ולמהמורות הרבות בהם נתקלים יהודי אתיופיה, בדרכם להשתלבות מלאה בחברה הישראלית. אנו פועלים לפיכך לשילובם המיטבי של בני הקהילה".

"יחד עם זאת, אל לנו לשכוח שיהודי אתיופיה עלו ארצה עם מסורת יהודית ארוכה ועשירה שיש לפעול לשלבה בפסיפס החברתי-תרבותי של החברה הישראלית הרחבה".

"על כן, קיימת חשיבות רבה במתכונת בה נחוג חג הסיגד השנה. לראשונה חברו יחדיו גופים רבים בהכנתו, בהם גם האגודה הישראלית למען יהודי אתיופיה, בניצוחו של בית הנשיא, כדי לאפשר לכלל החברה הישראלית לקחת חלק נכבד בחגיגות אלו", דברי מספין.

יוסף אבי-יאיר אנגל (ג'וחה), יועץ נשיא המדינה: "חג הסיגד הוא הזדמנות טובה עבורנו להכיר את ייחודה של קהילת יוצאי אתיופיה וללמוד את סיפור עלייתם ההרואית שאין כדוגמתו בהיסטוריה היהודית. 'ביתא ישראל' הם חלק טבעי ובלתי נפרד מנופה הציוני ומיופייה האנושי והתרבותי של מדינת ישראל, ואנו, גאים בתרומתם של בני הקהילה לחברה הישראלית בתחומים כגון: ספורט, מדע, אומנות וביטחון".

Welcome!

We at the AEJ surveyed hundreds of civic initiatives and then developed a search engine sorted by category, language, region and other helpful areas.

If you require assistance during the war, you will likely discover relevant information and details within AEJ’s system