מטרות הארגון: קידום שוויון מגדרי בעמדות מפתח
מענה בימים אלה: מענה לצרכי קהילת הנשים של הארגון ובוגרות התכניות שלנו, יצירת חיבורים בין נשים/ארגונים/יוזמות, הרצאות מקצועיות אחת לשבוע לניהול בזמן משבר ועוד
מטרות הארגון: נשים לגופן היא עמותה ללא מטרות רווח שהוקמה בשנת 2005 ופועלת לקידום בריאותן, רווחתן וזכיותיהן של נשים ונערות בישראל.
מענה בימים אלה:
לנשים לגופן מומחיות בקיום סדנאות תהליכיות עבור נשים ונערות. הסדנאות מועברות על ידי מנחות מקצועיות ומנוסות בצוות שלנו. בימים אלו אנו מקיימות סדנאות תומכות, באופן מקוון או בשטח (בהתאם למה שמתאפשר). הסדנאות מהוות מרחב שיתוף, הכרה בקשיים של נשים וקידום בריאות נפשית ויצירת חוסן. כמו כן, אנו מייצרות תוצרי ידע רלוונטיים בתחום בריאות הנפש עבור נשים ומפרסמות אותם ברשתות החברתיות שלנו בכל יום.
מוזמנות לעקוב אחר המענים לתקופת הלחימה באתר שלנו - https://www.wtb.org.il/war-days-2023/
הסדנאות ותוצרי הידע עוסקים בהפחתת חרדה, התמודדות עם אי-וודאות וטרואמה, הפחתת מתחים בדרכים מגוונות כמו תרגול מיינדפולנס, תנועה, בהחזרת תחושת השליטה לחיים, בהתמודדות עם אובדן, בניית חוסן ועוד.
מטרות הארגון: המטרה המרכזית של נשות הכותל היא לאפשר חופש תפילה לנשים בכותל המערבי. מאבק שמהווה מקור של תקווה לפלורליזם בישראל, מאבק ייחודי בהדרת נשים במרחב הציבורי.
מענה בימים אלה: תפילות קהילתיות לזכר הנרצחים והחטופים בין השעות: 8:00-16:00
מטרות הארגון: סיוע חירום ראשוני לבני אדם מעורבים בזנות ובסחר
מענה בימים אלה: תווי מזון, סיוע בתשלומים, ליווי לפרוצדורות רפואיות, מענה רגשי בין השעות: 9:00-16:00
מטרות הארגון: טיפול מוכוון טראומה לצעירות ונשים עם פוסט טראומה וטראומה מורכבת.
מענה בימים אלה: קליניקה לטיפול, מקלט למכורות הוסטלים לנערות וצעירות, דירות מעבר לבוגרות מקלטים לנשים נפגעות אלימות.
מטרות הארגון: יצירת הזדמנויות לנשים במצבי זנות ואלימות.
מענה בימים אלה: סיוע הומניטרי בהול, מיצוי זכויות, שילוב תעסוקתי והפגת בדידות בין השעות: 10:00- 20:00.
מטרות הארגון: מענה פסיכו-סוציאלי לפליטים/ות ומבקשי מקלט.
מענה בימים אלה: מענה רגשי, קבלת קהל, עזרה הומניטרית, סנגור מול רשויות.
שעות פעילות: א-ה 10.00-16.00
מטרות הארגון: ייצוג נשים ממגוון קבוצות האוכלוסייה, השמעת קולן של נשים בזירות מגוונת באמצעות כלים משפטיים. תחום התמחות: שילוב נשים במוקדי קבלת החלטות בתחומי שלום וביטחון, קווי סיוע בתחום התעסוקה וביטוח לאומי, נשים ורשויות מקומיות ועוד.
מענה בימים אלה: קווי סיוע בתחום התעסוקה, ביטוח לאומי, לנשים בנגב בעיקר בדואיות בנוסף מענים בתחום של אלימות והריסות בתים.
מטרות הארגון: נשים נפגעות אלימות וילדיהן
מענה בימים אלה: מקלט לנשים מוכות. דירות מעבר, תמיכה ושיקום בקהילה. ההפניה למקלט ולדירות היא דרך מחלקות לשירותים חברתיים. קיימת גם זמינות להתייעצות ראשונית לפני הפניה לגורמים הרשמיים.
מטרות הארגון: מתן כלים וחקיקה ואיגוד מקצועי לחברות המועצות המקומיות בישראל , קידום נשים לפוליטיקה המקומית.
מענה בימים אלה: אנו בקו הראשון עם הציבור בישראל. הרשויות המקומיות מפעילות את הציבור בעיתות משבר ובשוטף. אנו רואות בכל הארץ מיזמי התנדבות למען חיילי ישראל , למען המפונים ולמען החטופים. אין תחום שאנו לא נוגעות בו. כיו"ר האיגוד מחברת בין צרכים בכל הארץ ומפעילה את חברות המועצה.
מענה בימים אלה: קו טלפוני, הדרכות מוגנות להורים, הדרכות חוסן לצוותים, הדרכות על מתן טיפול רפואי ונפשי מיודע טראומה מינית.
האם השירות עזר לך ?
ברוכים.ות הבאים.ות! אנו באגודת יהודי אתיופיה סקרנו מאות יוזמות אזרחיות, וסדרנו אותן במנוע חיפוש לפי קטגוריות, שפות, אזורים ועוד. אם אתם.ן זקוקים.ות לסיוע בזמן המלחמה, יש סיכוי טוב שתמצאו את המענה ופרטים על הסיוע במאגר היוזמות שהקמנו עבורכם.ן.