שתף קטע נבחר

870 מיליון שקל יושקעו בשילוב אתיופים בחברה

הממשלה אישרה תוכנית כוללת לשיפור קליטתם של העולים מאתיופיה. התוכנית, שתיפרש על פני חמש שנים, כוללת הכשרה מקצועית והגדלה של שיעור הלומדים באוניברסיטאות. בין השאר יוצמדו לעולים מאמנים אישיים (קואוצ'ינג להעצמת משפחות) ויגויסו עשרות עובדים סוציאליים

הממשלה אישרה היום (א') תוכנית כוללת לשיפור קליטתם של העולים מאתיופיה ולשילובם בחברה הישראלית. עלות התוכנית, שתיפרש על פני חמש שנים, 870 מליון שקלים והיא אמורה לתת מענה לטיפול רב תחומי בנושאי רווחה, תעסוקה, חינוך, השכלה גבוהה, צבא, דיור ושיכון. בשנה הקרובה יושקעו כ-82 מיליון שקלים.

 

את התוכנית, שפרטיה נחשפו לראשונה ב-ynet, הובילו משרד ראש הממשלה, משרד הקליטה ומטה המאבק לשוויון חברתי למען יהודי אתיופיה. נציגי העדה האתיופית היו חברים בוועדה ושותפים מלאים לבנייתה. לדברי ראש הממשלה, אהוד אולמרט, "המעורבות של משרדי הממשלה בשיתוף מלא של נציגי העדה, אפשרה לנו לבנות תוכנית המבוססת על הצרכים האמיתיים של בני העדה ולכן אני משוכנע שתוכנית זו תוביל לשיפור מצבם והשתלבותם המלאה בחברה הישראלית".

 

שר הקליטה, יעקב אדרי, אמר כי "זו חובתה הלאומית של מדינת ישראל להעניק לקהילה הזדמנות אמיתית להתמודד עם בעיות ואתגרי קליטה". יו"ר מטה המאבק, גדי יברקן, בירך על התוכנית. "ממשלת ישראל לוקחת אחריות על גורל קהילת יהודי אתיופיה בישראל. היום החברה הישראלית עדה לעשיית צדק חברתי עם בני הקהילה", אמר.

 

בתוכנית: קואוצ'ינג למשפחות

התוכנית כוללת, כין היתר, הכשרה מקצועית, השמות לאקדמאים והתאמת מסלולי הכשרה מקצועיים לשילוב הולם ולשיפור אפשרויות ההשתכרות. בנוסף, כוללת התוכנית הגדלה משמעותית של שיעור הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה ובתחומי לימוד מבוקשים, שיפור הישגי הלומדים במערכת החינוך והגדלת שיעור הזכאים לתעודת בגרות.

 

במסגרת התוכנית יוענקו מענקי דיור כדי ליצור פיזור של כשליש מהעולים החדשים הנמצאים במרכז קליטה, ביישובים חדשים. כמו כן, יוענק סיוע לזוגות צעירים, המהווים כשליש מהעולים, להגיע לדיור הולם ביישובים חזקים, באמצעות הגדלת משכנתאות. בנוסף, יוצמדו לעולים מאמנים אישיים (קואוצ'ינג להעצמת משפחות) ויגויסו עשרות עובדים סוציאליים להתמודדות עם מצבי סיכון בקרב בני נוער ומשפחות.

 

בישראל חיים כיום כ-110 אלף יהודי אתיופיה, מחציתם ילדים ובני נוער ו-31 אחוזים מהם נולדו בישראל. כרבע מהמשפחות מתגוררות בכ-15 שכונות שונות ברחבי הארץ. שיעור האבטלה בקרב צעירים בגילאי 18-35 הוא 20.6 אחוזים בקרב גברים ו-18.3 אחוזים בקרב נשים.

 

שיעור התעסוקה וממוצע השכר לחודש בקרב צעירים יוצאי אתיופיה נמוך באופן משמעותי מהשיעור המקביל בשאר האוכלוסייה היהודית. שיעור העוני בקרב עולי אתיופיה עומד על 66 אחוזים ושיעור הזכאים לבגרות עומד על 38 אחוזים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת עולים מאתיופיה בפתח תקווה. ארכיון
צילום: ארן סלע
מחאת עולי אתיופיה.
צילום: דודי ועקנין
אדרי. "חובתה הלאומית של המדינה"
צילום: יצחק אלהרר, סקופ 80
אולמרט. "השתלבות מלאה בחברה"
צילום: איי פי
מומלצים